NRC.NL: “IoT bleek een game-changer voor autobeveiliging”

26 november '19, written by  Moving Intelligence

NRC.NL: Het traceren van een gestolen auto is door de komst van het Internet of Things een stuk eenvoudiger geworden. En het biedt nieuwe kansen: ‘Met IoT kunnen we data verzamelen, die ook interessant is voor andere partijen.’

Toen Moving Intelligence in 1999 begon, was de dienstverlening gefocust op het volgen van auto’s en andere voertuigen. Inmiddels is dat uitgebreid naar ‘alles wat beweegt’ – en dat is wat het bedrijf betreft een heel ruim begrip. Voertuigen als exclusieve jachten en luxe auto’s vormen een groot deel van de business, maar een pallet of doos kan ook beveiligd worden. “Voor onze beveiligingsdienst geldt: je kunt ons inschakelen voor alles van waarde dat van A naar B gaat, om het real-time te volgen en bij diefstal terug te halen”, legt Moving Intelligence uit.

Het bedrijf heeft als enige in Nederland de productie van het hele tracking systeem – hardware, platform en app – in eigen hand. Ook beslaat de dienstverlening de hele keten, zo legt Moving Intelligence uit: “Wanneer we een melding van diefstal ontvangen, kunnen we met onze systemen direct de locatie van het object bepalen. In het geval van een gestolen auto, gaat een team meteen op pad om het voertuig veilig te stellen, totdat de politie ter plaatse is. In bepaalde gevallen zorgen we zelf ook voor repatriëring.”

Lees het volledige artikel over de verschillende IoT oplossingen, Vodafone Business en ons op NRC.nl