Ruim 40 gestolen oldtimers gevonden

14 september '21, written by  Moving Intelligence

Bij een grootscheepse politieactie in België en het zuiden van Limburg is in juli een grote vondst gedaan. Ruim 40 gestolen oldtimers werden op 16 verschillende plekken in beslag genomen. De politie deed op alle plekken tegelijkertijd een inval, naast de gestolen oldtimers werden ook diverse andere gestolen goederen aangetroffen. Ook werden een aantal arrestaties verricht. Opvallend detail is dat veruit de meeste aangetroffen oldtimers Porsche 911’s waren, maar ook de Mercedes SL ‘Pagode’ bleek bij deze bende geliefd.

Oldtimers makkelijk doelwit

Door deze vondst wordt duidelijk dat oldtimers een interessant en makkelijk doelwit zijn om te stelen. Ze zijn gewild, omdat klassiekers hun waarde houden, of zelf meer waard worden naarmate ze ouder en exclusiever worden. Daarnaast zijn oldtimers vrij eenvoudig te stelen omdat de techniek van toen geenszins lijkt op wat het nu is en de diefstalpreventie ook van een heel ander niveau was. Als gestolen oldtimers dan ook nog eens in een loods terecht komen, dan is de kans klein dat ze ooit nog gevonden worden. 

Het onderzoek waardoor de gestolen oldtimers gevonden konden worden was een initiatief van de Duitse politie, naar aanleiding van de diefstal van enkele klassiekers eerder dit jaar. Grondig onderzoek en samenwerking met de Nederlandse en Belgische politie leverde uiteindelijk deze vangst op. Door deze actie kunnen vele oldtimer-eigenaars weer gelukkig gemaakt worden doordat ze hun gestolen auto weer terug kunnen krijgen.

Beveilig uw oldtimer

Als trotse oldtimerbezitter wilt u toch te allen tijde voorkomen dat uw oldtimer verdwijnt zonder dat er ook maar een spoor van terug te vinden is?  Naast de keuze voor de juiste, goed beveiligde stalling, is het verstandig om uw oldtimer uit te rusten met een na-diefstal terugvindsysteem. Onze Mi01 Peilzender is uitermate geschikt voor oldtimerbeveiliging, want de Mi01 kan geheel stand-alone geïnstalleerd worden. Er hoeven geen kabeltjes aangesloten worden en dankzij zijn compacte formaat kan de Mi01 overal in uw oldtimer verstopt worden.

De Mi01 Peilzender geeft eenmaal per 24 uur zijn positie door, voor u inzichtelijk in uw persoonlijke Moving Intelligence account op het MiPlatform of via de gratis te gebruiken MiApp. Elke dag heeft u dus een controlemoment op uw oldtimer. Wordt uw oldtimer onverhoopt toch gestolen, dan kan de Mi01 in diefstalmodus gezet worden, de peilzender gaat dan elk uur zijn positie doorgeven, daarnaast gaat de peilzender dan RadioFrequentie signalen uitzenden. Onze opsporingsdienst kan zo in samenwerking met de politie  de peilzender, en dus uw oldtimer, tot op de meter nauwkeurig lokaliseren en weer veiligstellen.

Dat wil ik!

Bent u geïnteresseerd in het beveiligen van uw oldtimer en benieuwd naar wat Moving Intelligence voor u kan doen? Neem contact op met ons Sales team via +31 88 99 00 000 of stuur een mail.